DOQ.nl Webdesign

Strategie en webdesign voor Filmhuis Gouda

De website van Filmhuis Gouda was hoognodig aan vervaning. toe. Het was een knap meesterwerkje uit de jaren 90, dat steeds op het puntje van omvallen stond.

Alles mocht anders, de sky was the limit. Als het maar tot meer interactie met de doelgroepen zou leiden, en deze bezoekers geinspireerd werden. Ook gaf de directie aan behoefte te hebben aan een soort online filmkrant, waarbij alles in één oogopslag duidelijk is, en waar je in door wil graven. We hebben eerst in twee dagdelen de doelgroepen onderzocht (waar hebben ze behoefte aan, en waarom?), de doelen van de site en de klantreis van de bezoekers. 

We ontwikkelden een website waar de Goudse filmliefhebber zijn hart kan ophalen. Deze online filmkrant zet niet alleen de films in de spotlight die daar draaien, maar toont ook artikelen van bijvoorbeeld filmfestivals, andere festiviteiten en belangrijke bezoekersinformatie. Een heldere filmagenda waarbij je in één oogogslag ziet waar en wanneer een film draait, en hoe lang de voorstelling duurt. Online kaartjes kopen: een eitje.

Sinds de lancering is er een significante toename in online boekingen en engagement waargenomen

De website is ontwikkeld door Pixeldeluxe.

Bezoek de website: filmhuisgouda.nl

Over Filmhuis Gouda

Filmhuis Gouda is een non-profit organisatie zonder subsidie, wordt gerund door vrijwilligers, heeft een mooi doel en is bovendien een erkend goed doel.

Portfolio Filmhuis Gouda Kirsten Fabels