Website Filmhuis Gouda

Dit was één van de leukste opdrachten van de laatste tijd. Voor Filmhuis Gouda mocht ik de nieuwe website ontwerpen. De opdracht: ze wilden geen standaard 'filmhuis' website. Het moest een uitnodigende en inspirende (online) plek voor de filmliefhebbers in Gouda worden. Het liefst een site waar alles in één oogopslag in beeld staat, met zo min mogelijk navigatiemogelijkheden. Dat was een leuke uitdaging!

Eerst de strategie uitstippelen

We hebben eerst in een paar dagdelen de digitale strategie uitgestippeld. Wat is de bedoeling van de site, wie willen we aanspreken, wie zijn onze doelgroepen en hoe kunnen we hen het beste (online) bedienen? Deze sessies gaven (zoals altijd) enorm veel inzicht. Met deze informatie heb ik wireframes ontwikkeld. Dat zijn de blauwdrukken van de website, waar je doorheen kunt klikken. Op deze manier test je de functionaliteit, zonder dat er design aan te pas komt. Eerst voor mobiel natuurlijk, vervolgens voor de tablet en deskopformaat. Daarna fluks aan de slag gegaan met het design! Ik ontwierp een duurzaam design met een heel eigen identiteit. Wars van huidige trends.

Deze online filmkrant (want dat is het in feite wel) zet niet alleen de films in de spotlight die daar draaien, maar toont ook  artikelen van bijvoorbeeld filmfestivals, andere festiviteiten en belangrijke bezoekersinformatie. Mettertijd zal er steeds meer informatie op te vinden zijn. En niet te vergeten, want belangrijk: een heldere filmagenda waarbij je in één oogogslag ziet waar en wanneer een film draait, en hoe lang de voorstelling duurt. 

De website is gebouwd door de Rotterdamse helden van Pixeldeluxe!

Bezoek de site: filmhuisgouda.nl

filmhuisgouda-devices
Fijne woorden van Jérome en Marjoleine van Filmhuis Gouda

"We hadden een heel oude website, waarvan de vitale functies langzaamaan uitvielen. Er was een nieuwe nodig! We wilden geen standaard website, maar zochten naar iets totaal anders. Een middel om PR mee te maken. Nu hebben we de beste site van alle filmhuizen in Nederland! Bont, fris, schaalbaar, met veel mogelijkheden voor diverse soorten info en weergaves. En functioneel helder. Het werken met Kirsten was prettig, ontspannen, doelgericht, gefocused, en laagdrempelig. Goede aanpak wat betreft de digitale strategie om tot een ontwerp te komen. Hierdoor wisten we wat belangrijk was aan de website om onze doelgroepen beter van dienst te kunnen zijn. En om nieuwe bezoekers aan te trekken. De website sluit daardoor aan bij onze doelgroepen én onze eigen wensen. Heel erg nuttig! Kirsten was overigens heel duidelijk in de processtappen en daardoor wisten we precies waar we aan toe waren. Wij zouden Kirsten zeker aanbevelen."

© KIRSTEN FABELS 2024   |   PRIVACYVERKLARING  |  KVK 60689684   |   BTW NL001652500B98   |   CONTACT