Huisstijl Bureau Herkomst Gezocht

Voor Bureau Herkomst Gezocht werd ik door voormalig werkgever Occhio Webdevelopers gevraagd om het nieuwe logo te ontwerpen en een stijl-aanzet te maken voor de nieuwe website.

Bureau Herkomst Gezocht onderzoekt kunstvoorwerpen die in de Tweede Wereldoorlog in Duitsland terecht zijn gekomen. Hetzij door verkoop, hetzij door roof of confiscatie. Het doel is deze objecten weer aan de rechtmatige eigenaren terug te geven. Zij doen dus onderzoek naar de herkomst van de werken. In het kantoor van Bureau Herkomst Gezocht zie je dan ook prachtige oude archieven en mappen van rond de Tweede Wereldoorlog, waar ze dus onderzoek naar doen.


Ik werd geïnspireerd door deze oude vergeelde archieven, tags en stempels waarbij allerlei oude aantekeningen vermeld stonden. Het logo geeft een ‘loket’ weer, het eerste aanspreekpunt voor de personen die vermoeden de rechtmatige eigenaar van een kunstobject te zullen zijn. Maar het geeft tevens een schilderij weer, waar de zoektocht en/of oorsprong gevisualiseerd wordt. 
Bezoek website: www.herkomstgezocht.nl

herkomstgezocht-logo
herkomstgezocht-tag

De visitekaartjes zijn echte tag-labels en daarop wordt het logo op de voorkant gestempeld, en op de achterzijde wordt ook gestempeld, en vervolgens de naam van de medewerker ingevuld.

Website ontwerp Herkomst Gezocht

© KIRSTEN FABELS 2024   |   PRIVACYVERKLARING  |  KVK 60689684   |   BTW NL001652500B98   |   CONTACT