Webdesign - Welcoming Equality Online Conference Webdesign - COC Nederland

In het voorjaar van 2020 zou er een conferentie over LGBTI-asiel en migratie plaatsvinden, maar helaas gooide Covid-19 flink wat roet in het eten. COC Nederland besloot er een online conferentie van te maken, dat plaats zou vinden eind augustus 2020. Er moest natuurlijk een website als drager van het evenement komen. Ik nam het ontwerp en concept van de website voor mijn rekening, en alle visuale onderdelen die tijdens de livestreams tevoorschijn werden getoverd. Mijn geliefde collega's Marco Verheul (corneelonline.nl) en Maarten van Gelder hebben de website gerealiseerd. Wij -als webteam- hebben niet zoveel kaas gegeten van het organiseren van online events (nu wel iets meer trouwens!). Daarom werd Else Baelde van That's Else ingeschakeld. De livestreams werden verzorgd door Roca Productions: a.k.a. het streamteam. Met z'n allen bij elkaar bleken we een dreamteam.

De website was alleen toegankelijk voor geregistreerde
deelnemers aan de conferentie. De bezoekers konden participeren door middel van chats, zoomsessies en door artikelen, foto's en video's up te loaden. Op de homepage was de livestream te zien, en daaronder up-to-date blokkenschema, waarbij je door kon klikken naar de desbetreffende streams of online discussies. Natuurlijk is de website ook perfect toegankelijk voor mobiele gebruikers.

De conferentie! (24 en 25 augustus)

De livestream werd opgenomen in het kantoor van COC-Nederland in Amsterdam. Sprekers werden via Zoom toegevoegd en alles verliep perfect. De website snorde tevreden en soepel, ondanks de vele gebruikers.

Na de conferentie werden alle streams op de site geplaatst, en kunnen de geregistreerde bezoekers altijd terugkomen voor discussies en om kennis te blijven delen. De conferentie werd gesteund door de Europese Unie.


De website tijdens de conferentie

Welcoming Equality

 

© KIRSTEN FABELS 2024   |   PRIVACYVERKLARING  |  KVK 60689684   |   BTW NL001652500B98   |   CONTACT